24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаВезенков засили Олимпиакос към Финалната четворка в Евролигата (видео)

Везенков засили Олимпиакос към Финалната четворка в Евролигата (видео)

Крилото близо до дабъл-дабъл, гръцкият гранд на победа от финалите в Белград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос си върнаха предимството в плейофите на Евролигата. Българинът и отборът му издържаха срещу Монако след 87:83 като гости и вече са напред с 2-1 победи в елиминациите на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изнесе силен мач за Олимпиакос и остана на крачка от дабъл-дабъл – 17 точки и 9 борби. На сметката си 26-годишният баскетболист остави още 2 асистенции и чадър за 38 минути. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете с 21 точки. Томас Уолкъп и Тайлър Дорси отбелязаха съответно по 13 и 11, като първият направи и 6 асистенции.

Дуейн Бейкън бе най-резултатен за Монако с 23 точки, от които 5 тройки. Уил Томас се прибра в съблекалнята с 15 точки и 8 борби. Майк Джеймс вкара 13 точки в добавка към 5 борби и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините се върнаха от пасив от 15 точки, за да обърнат до 80:79 1.31 мин. преди края на срещата след серия от 11-2. Отговорът на Олимпиакос обаче бе светкавичен – 6 поредни точки, дело на Томас Уолкъп и Александър Везенков. Дуейн Бейкън бе точен зад дъгата за 83:85, но Костас Слукас сложи точка на спора с два успешни наказателни удара.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Монако ще бъде на 29 април. 

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани