9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаПариж сред вариантите за нови отбори в Евролигата

Париж сред вариантите за нови отбори в Евролигата

Това може да се случи в следващите няколко години

Париж е един от кандидатите за присъединяване към Евролигата в следващите няколко години. Това е станало ясно миналата седмица, по време на двубоя от НБА между Чикаго и Детройт, който се проведе във френската столица.

Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на най-силната клубна надпревара на Стария континент Маршал Гликман, както и от президента на френския клуб Матиас Приес. Париж ще играе своите мачове в новата „Арена Ла Шапел“, която се очаква да бъде готова още тази година.

Нашата нова зала ще може да приеме 8000 – 8500 души. Ние имаме около 10 000 зрители, а за големи мачове винаги можем да играем в „Акор Арена“, което ще бъде максимум пет пъти в годината. Ако Евролигата приеме нови тимове, това ще бъде възможност за нас. Разбира се, ще трябва да увеличим бюджета, да създадем нов икономически модел и да намерим партньори, но това е в интерес на всички. Винаги сме готови, постоянно се адаптираме“, казва Приес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани