5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЦървена Звезда заплаши да не участва в турнира за Купата на Сърбия

Цървена Звезда заплаши да не участва в турнира за Купата на Сърбия

Една от стените на зала "Пионир" е осъмнала с графити с обидно съдържание

Нов скандал е на път да се разрази в сръбския баскетбол. Цървена Звезда заплаши да напусне турнира за Купата на Сърбия, съобщават медиите в западната ни съседка.

Това стана ясно, след като от клуба обявиха, че няма да имат представител на жребия за Финалната осмица, която ще бъде от 15 до 18 февруари в Ниш. От Цървена Звезда заявиха още, че ще вземат окончателно решение дали ще се включат в надпреварата в дните преди старта й.

Причина за недоволството на „звездашите“ е отказът на Партизан да участва в плейофите на сръбската лига миналия сезон. Тогава „черно-белите“ бяха заплашени от изпадане в Трета дивизия, но сръбската лига не предприе никакви действия срещу клуба, оставяйки го в елита на Сърбия.

„Правилата са ясни, но не се прилагат. Клубът няма право да мълчи за този опит за унижаване на националното първенство. Кой би санкционирал Цървена Звезда, ако не се появи в Ниш?!“, се казва в позицията на „звездашите“.

Напрежението по оста Цървена Звезда – Партизан е на път да ескалира още и то само два дни преди поредния сблъсък между двата отбора в Евролигата. Преди ден една от стените на зала „Пионир“ е била надраскани с графити с обидни думи. От лагера на „червено-белите“ вече са уведомили властите, а освен това, призоваха играчите и феновете си да не се подават на провокации.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани