17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаПАО с отлично второ полувреме в сблъсъка на гигантите в Евролигата (видео)

ПАО с отлично второ полувреме в сблъсъка на гигантите в Евролигата (видео)

"Детелините" обърнаха Барселона у дома и излязоха втори в класирането

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Панатинайкос спечели сблъсъка на гигантите от 31 кръг в Евролигата, след като обърна Барселона с 89:81 у дома. Това бе втора поредна и общо 20-та победа за „детелините“ в турнира на богатите през 2023/2024.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд се изкачи на второ място в класирането, като има в актива си и 11 поражения. Испанците са със същия актив на четвърта позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Кендрик Нън завърши с 22 точки за Панатинайкос. Динос Митоглу добави 19 и 10 борби за дабъл-дабъл. Костас Слукас се отчете с 18 точки и 8 асистенции.

Уили Ернангомес и Ян Весели бяха най-добри за Барселона с по 13 точки, като първият овладя и 5 борби. С по 12 останаха Алекс Абринес и Томаш Саторански,  като последният грабна и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Каталунците имаха преднина от 16 точки след 40:24, дошла след 17-0, но всичко се промени през второто полувреме. В третия период домакините се вдигнаха и сведоха пасива си до 1 точка за 60:61. В последната четвърт ПАО довърши започнатото и чрез Кендрик Нън, Динос Митоглу и Костас Слукас и направи пълен обрат след 29:20, за да спечели с 89:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 март Панатинайкос ще излезе срещу Виртус в Болоня, докато ден по-рано Барселона ще играе срещу Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани