18.8 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоЕвропаОще една награда за MVP на кръга в Евролигата за Везенков (видео)

Още една награда за MVP на кръга в Евролигата за Везенков (видео)

Крилото на Олимпиакос дели приза с още двама играчи

За втори път от началото на сезона в Евролигата Александър Везенков се нареди сред най-полезните. Силното представяне на българина го изведе до званието MVP за 4 кръг в турнира на богатите, което дели с Майк Джеймс (Монако) и Николо Мели (Армани Милано).

Тримата имат еднакъв коефициент 29 или най-висок сред играчите от спечелилите отбори. Александър Везенков изведе Олимпиакос до победа над Баскония с 97:92 във Витория, като бе над всички с 26 точки, 7 борби и 1 открадната топка.

При стрелбата си 206-сантиметровият баскетболист бе 6/7 от средно разстояние, 4/9 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение от наказателни удари. Всичко това той стори за 29 минути на паркета като титуляр. 

Везенков пак на високо ниво, Олимпиакос без грешка в Евролигата (видео)

Александър Везенков е водещ реализатор в най-силната клубна надпревара на Стария континент със средно по 23.2 точки. Освен това, 27-годишният национал е Борец №1 в Евролигата с 10.2 овладени отскочили от двата ринга топки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани