9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияОще един Спортен Икар за Александър Везенков

Още един Спортен Икар за Александър Везенков

Баскетболистът на Сакраменто в НБА е отличен в категория "Впечатляващо представяне"

Баскетболистът на Сакраменто в НБА Александър Везенков продължава да трупа награди в своята колекция. 28-годишният играч е отличен в категория „Впечатляващо представяне“ на наградите „Спортен Икар“.

Това е второ подобно отличие за национала. През 2022 г. крилото бе избран за лауреат на една от най-престижните спортни награди за годината. Наградите „Спортен Икар“ се връчват от фондация „Български спорт“ съвместно с Българския олимпийски комитет. Церемонията ще бъде на 14 декември.  

След като се превърна в MVP и Реализатор №1 в Евролигата през миналия сезон, където игра и финал с Олимпиакос, през лятото Александър Везенков избра да продължи кариерата си в НБА. 206-сантиметровият играч облече екипа на Сакраменто, превръщайки се във втория българин, който се изявява под светлините на прожекторите в най-силното първенство в света след Георги Глушков (б.а. – през 1985/1986 с екипа на Финикс).

През 2023/2024 Александър Везенков има общо 16 участия за „кралете“ в лигата, в които записва средно по 5.9 точки и 2.3 борби. Освен това, с играта си той все повече впечатлява анализатори и фенове отвъд океана.

В момента Сакраменто на Александър Везенков е с баланс от 11-8 и се намира на шесто място в Западната конференция.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани