19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаОще един испански отбор в Евролигата през следващия сезон (видео)

Още един испански отбор в Евролигата през следващия сезон (видео)

Гран Канария ще се завърне в турнира на богатите след 4-годишна пауза

Гран Канария ще бъде част от Евролигата през 2023/2024. Това стана ясно, след като испанският отбор достигна до златото в турнира Еврокъп през този сезон след успех във финала над турския Тюрк Телеком със 71:67.

„Жълто-сините“ триумфираха в Еврокъп за първи път в историята си, като това е и първият им трофей от клубен турнир на Стария континент. През есента Гран Канария ще се завърне в Евролигата, където за последно игра през 2018/2019, когато приключи сезона с баланс от 8-22.

Джон Шурна отбеляза 18 точки за Гран Канария във финалния двубой, като той стана и MVP. Ей Джей Слоутър добави 16. Андрю Албиси приключи с 13 точки.

Тайрик Джоунс и Аксел Бутей бяха най-добри за Тюрк Телеком с по 17 точки, като първият овладя и 11 борби за дабъл-дабъл. Джериан Грант остана с 16 и 7 борби.

Испанският отбор си осигури аванс от 17 точки след силно първо полувреме, фиксирайки 50:33 в своя полза. След паузата Тюрк Телеком се вдигна и намали пасива си до 62:64, но Джон Шурна и Андрю Албиси не сбъркаха, а Гран Канария удържа лидерството си.

СТАТИСТИКА ОТ ГРАН КАНАРИЯ – ТЮРК ТЕЛЕКОМ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани