18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияНиколай Маринов: На хартия сме много яки, но трябва да го докажем

Николай Маринов: На хартия сме много яки, но трябва да го докажем

С всяка следваща година в Плевен ми е все по-приятно, споделя гардът на Спартак

Николай Маринов започва пети сезон в редиците на Спартак Плевен. 175-сантиметровият гард вярва, че тимът му ще бъде готов за старта на 2021/2022 в НБЛ.

Чувствам се много добре в Плевен. Повечето от момчета ги познавам добре. С другите сме играли заедно и преди. С Николай Стоянов сме били по лагери. С Коча Йовович преди две години играхме един срещу друг. Сега сме съотборници. Чувствам се добре в този състав, просто с някои сега ще бъдем в един отбор“, заяви Николай Маринов.

Все още не сме започнали тези тренировки, които са чисто баскетболни. Със сигурност ще бъде по-различно без Цветослав Острев. Ние сме играли заедно както в Балкан, така и в Спартак. С всяка следваща година в Плевен ми е все по-приятно и се чувствам по-добре, като част и от по-силни отбори„, добави гардът.

Не ми отне много време да взема решението отново да се върна в Плевен. Даже нямах търпение да започнем подготовката. От това, което чувам, от различни хора, всички казват, че сме много силни и яки. Да, на хартия е така, но ние трябва да го докажем. Нека не сме с голямата кошница. Със сигурност с играчи като Божидар Аврамов, Николай Стоянов и Симеон Илиев е нормално да се говори повече за Спартак. Те са печелили мачове на високо ниво и са били лидери на отборите си. Така и отговорността за нас става по-голяма“, казва още бившият младежки национал.

Досега мисля, че свършихме немалко работа като подготовка. Все пак измина немалко време. Малко по малко влизаме в тази прилична форма. Чувстваме се добре и от следващата седмица ще започнем с баскетболните тренировки. След това имаме и първа контрола„, допълва Николай Маринов.

Има нов тим в лигата, което ще бъде интересно и като гостуване. Много селекции не са завършени, не сме изиграли контролите, нищо не сме видяли все още. Мисля, че до началото на сезона ще бъдем готови. Ние започнахме по-рано от някои тимове, които стартираха на 1 септември. Това време ще ни бъде достатъчно. До 9 октомври вярвам, че ще бъдем в тази добра форма, а с течение на самия сезон се надявам да ставаме все по-добри“, завърши той.

Николай Маринов в Спартак за сезон №5

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани