3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориДевойките не издържаха срещу Нидерландия на европейското (видео)

Девойките не издържаха срещу Нидерландия на европейското (видео)

Националките до 18 г. ще играят за 7-мото място на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за девойки загуби за втори пореден път на европейското първенство, Дизивия Б в София. В столичната зала „Универсиада“ тимът на Маргарита Маринкова не успя срещу Нидерландия след 61:67 в мач от тези за разпределение от 5-то до 8-мо място на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Моника Борисова се отчете с 16 точки за България. Деница Манолова добави 14.

Ирис Венема бе най-добра за Нидерландия с 16 точки и 5 борби. Макс вен Линдж и Пиен Стийнберген останаха с по 10, като втората овладя и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Срещата бе равностойна през по-голямата част от времето, като победителят бе определен в последната част. В този период нашите на няколко повеждаха след успешни акции на Моника Борисова и Раня Абурая. Нидерландките обаче направиха серия от 7-0, дело на Янине Брандсма, Ясмин Олсем и Илсе де Врийс, с което достигнаха до крайното 67:61.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (7 август) от 13.45 ч. националките до 18 г. ще излязат срещу Румъния в двубоя за 7-мото място на европейското. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – НИДЕРЛАНДИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани