5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСашо Везенков: Искам да върнем в българския баскетбол добрия тон (видео)

Сашо Везенков: Искам да върнем в българския баскетбол добрия тон (видео)

Ще се постарая Балкан да бъде там, където му е мястото, казва още новият генерален мениджър на клуба

Не мога да обещавам някакви страшни неща. За създаването на един голям отбор са много важни две неща – публиката и финансирането. В годините сме показвали, че в Ботевград едното нещо не подлежи на никакви коментари. Това е публиката. Те са хората, които за радост на нас, всички разбират от баскетбол. Това го знам от 80-та година и то продължава да съществува. Всеки един коментира, всеки ляга и става с това. Това е и задължение за всички нас за постигане на целите, които сме си поставили„, заяви Сашо Везенков, който от новия сезон ще бъде генерален мениджър на Балкан.

Всичко има, работи се в правилна посока, запознат съм с нещата. За нас е от много голямо значение, че кметът на Общината е бивш баскетболист, защото без подкрепата й много трудно би се получило нещо. Ние разговаряме от две години. Пак го казвам, дължа на Ботевград в последните години и аз с моя опит да помогна, най-вече да създадем наша продукция и в близко бъдеще да имаме наши деца, които да имат роля в мъжкия отбор. Почти вече ги има„, допълва една от легендите на ботевградския клуб.

За българския баскетбол няма да говоря днес. Искам да върнем в българския баскетбол добрия тон. Както Ботевград, така и Самоков, и Бургас, и Ямбол, всички дават някакви пари. Едните без другите не може да върви баскетболът напред. Говоря и за Левски, и ЦСКА, ако може да има отбор. Няма нужда от конфликти. България не е позната с баскетбола по света, за да можем сега ние да се караме. Ще се постарая Балкан да бъде там, където му е мястото и да се отнасят към него с уважението, което заслужава. Ние сме го показали от едни деца, които тръгнахме оттук и завоювахме три титли и три купи на България. Надявам се, че целият град ще бъде до нас, като всички ще работим в екип. Ще се стараем кмета да не го занимаваме с всякакви маловажни неща, за да може и той да се радва на това, което постига“, казва още Сашо Везенков.

Сашо Везенков се завръща в баскетбола

Вижте пълен запис на пресконференцията:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани