7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАОтборът на Леброн ликува за четвърти пореден път в Мача на звездите...

Отборът на Леброн ликува за четвърти пореден път в Мача на звездите в НБА (видео)

Янис Адетокунбо стана MVP за първи път в кариерата си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 70-тото издание на Мача на звездите в НБА бе като никое друго, в условията на пандемия трибуните на „Стейт Фарм Арена“ в Атланта останаха празни. Нямаше знаменитости, а двама играчи останаха извън шоуто, след като са били на фризьор, но имаше и познато усещане.

Отборът на Леброн Джеймс спечели отново. Изсипвайки изстрели отвсякъде през първото полувреме, тимът на Краля в крайна сметка победи в демонстративното събитие след 170:150. За лидера на Лейкърс това е четвърти пореден успех като капитан в Мача на звездите.

НАЙ-ДОБРИ: 35 точки донесоха на Янис Адетокунбо званието MVP в Мача на звездите в НБА, което е негово първо в кариерата му. На сметката си той има и две награди за Най-полезен играч на сезона в лигата. Към статистиката си гръцкият баскетболист добави още 7 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 19 минути на паркета, като бе 16/16 при стрелбата си от средно разстояние.

„Просто се забавлявам“, каза Янис. „Понякога, когато се забавлявате и не мислите за резултата, просто оставяте инстинктите ви да вземат връх.“

От неговите съотборници Деймиън Лилард наниза 32, от които 8 тройки. С толкова приключи и Стеф Къри, вкарал 28 точки.

Брадли Бийл бе най-добър за Отбора на Кевин Дюрант с 26 точки. Кайри Ървинг финишира с 24, 5 борби и 12 асистенции. С по 21 точки останаха Джейсън Тейтъм и Джеймс Хардън.

И ОЩЕ: Леброн Джеймс прекара по-голямата част от двубоя, давайки наставления. Крилото се появи на паркета за 13 минути, в които имаше 4 точки, 2 борби и 4 асистенции, като през второто полувреме остана на пейката. Вместо това той хапна лека закуска.

„Знам, че той управляваше своите минути тази вечер“, заяви Стеф Къри. „Прекарахме си страхотно, представяйки го като капитан. Беше незабравима нощ със сигурност. „

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двубоят излезе извън контрол през втория период, когато селекцията на Леброн Джеймс навъртя 60 точки, а нападението му бе дирижирано умело от Крис Пол, приключил с 16 асистенции. Стеф Къри и Деймиън Лилард пък сразиха съперника зад дъгата. Това донесе на Тийм Леброн аванс в първите три части, като той стигна и до крайния резултат, за да събере общо $750 000 за благотворителност.

„Беше много забавно. Със Стеф стреляхме доста. А Леброн, вече е готов за генерален мениджър“, смята Деймиън Лилард.

СТАТИСТИКА ОТ ОТБОР ДЮРАНТ – ОТБОР ЛЕБРОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани