6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАОрландо превърна екипа на Шакил О`Нийл с №32 в първия, изваден от...

Орландо превърна екипа на Шакил О`Нийл с №32 в първия, изваден от употреба (видео)

Орландо винаги ще има специално място в сърцето ми, призна бившият център

Орландо отдаде почит към една от легендите на баскетбола отвъд океана. Екипът с №32 в Меджик бе изваден от употреба в чест на Шакил О`Нийл, като той се превърна в първия, получил тази чест от клуба.

Това се случи на специална церемония, която се проведе след двубоя на Орландо срещу Оклахома, спечелен от „гръмотевиците“ със 127:113.

„Знаете ли има една стара поговорка: Никога не забравяйте откъде сте тръгнали. Моята професионална кариера започна тук. Живял съм тук в голяма част от живота си. Феновете са много гостоприемни. Всички са много мили. Но никога не съм предполагал, че този ден ще дойде“, сподели по време на събитието 51-годишният бивш баскетболист, който е избран в драфта под №1 от Орландо през 1992 г.

В клуба от Флорида Шакил О`Нийл прекарва първите четири сезона от своята кариера. Тя преминава още през Лейкърс, Маями, Финикс, Кливланд и Бостън. 4-кратен шампион в НБА (б.а. – 3 пъти с „езерняците“ и веднъж с „горещите“). Има още 3 три награди за Най-полезен играч на финалите в лигата. Носител на приза MVP на сезона от 2000 г. Във визитката му личат още 15 участия в Мача на звездите и 3 приза за Най-полезен играч в него.

Има още 8 селекции в Идеалния отбор на НБА, наградата за Новобранец на годината (б.а. – от 1993 г.), като 2 пъти става и Реализатор №1 на сезона. Част от Идеалния отбор за 50-тата и 75-тата годишнина най-силното първенство в света.

Шакил О`Нийл, чиито №34 и №32 са извадени от употреба в Лейкърс и Маями, се превърна в третия играч в историята, който може да се похвали с това с три различни клуба. Другите двама са легендите Уилт Чембърлейн и Пийт Маравич.

„Това означава, че във всеки клуб, за ​​който съм играл, са ми се радвали. Феновете се радваха. Хората бяха щастливи. Оценяваха упоритата ми работа„, каза още бившият център.

„Няма по-достоен да бъде първи от Шак“, смята изпълнителният директор на Меджик Алекс Мартинс. „Шак постави Орландо на картата. И кариерата му в Залата на славата започна точно тук, в Орландо.“

Няма друго място, на което бих искал да започна кариерата си, добави О`Нийл, чиито думи често бяха заглушавани от овации. „Орландо винаги ще има специално място в сърцето ми.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани