19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Чавдар Костов: Единственото нещо, което казах на моите съотборници, е да се...

Чавдар Костов: Единственото нещо, което казах на моите съотборници, е да се забавляват (ВИДЕО)

Ще опитаме да играем добър баскетбол и да бъдем изненадата на турнира, казва капитанът на България

България ще се опита да прескочи първата фаза на Евробаскет 2022. Това си пожела и капитанът на представителния ни тим Чавдар Костов по време на днешната пресконференция в Тбилиси.

„Радвам се, че съм тук отново. Не сме били от доста време част от този турнир. Не сме играли 11 години на Евробаскет. Мисля, че всеки от нашия тим е щастлив, че е тук. Ще опитаме да играем добър баскетбол, да дадем най-доброто от себе си и да бъдем голямата изненада на турнира, сподели Чавдар Костов, който ще играе на европейско за трети път в кариерата си.

„Имахме много добра подготовка. Мисля, че свършихме много добра работа. Имахме почти месец за тренировки. Смятам, че сме готови за турнира. Последните няколко дни работихме 12-те, избрани за надпреварата, а преди това бяхме 15. На мнение съм, че всеки един от нашия тим заслужава да бъде тук, ще дадем най-доброто себе си и се надявам да изиграем добри мачове“, добави гардът, който утре (1 септември) от 14.30 ч. ще излезе със своите съотборници в мач срещу световния шампион Испания.

„Аз съм в много добри отношения с треньора Росен Барчовски. Толкова години работим заедно. На предишния Евробаскет ние изиграхме добри мачове срещу много силни отбори, като взехме две победи. Бяхме близо до втората фаза. Надявам се този път да го постигнем„, допълни Чавдар Костов.

Единственото нещо, което казах на моите съотборници, е да се забавляват, защото не играем всеки ден на европейско. Трябва да се раздадем и да покажем какво можем“, завърши той.

Вижте какво каза капитанът на България по време на официалната пресконференция в Тбилиси: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани