14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияНов канал ще предава мачовете от НБЛ през следващите три години

Нов канал ще предава мачовете от НБЛ през следващите три години

Най-малко 62 двубои ще излъчи MAX Sport през новия сезон

А1 закупи от българска федерация по баскетбол телевизионните права за НБЛ, Купата на България и Суперкупата за следващите три сезона. Първоначално телекомът ще осигури излъчването на една среща на кръг – всеки понеделник от 19.00 ч., като мачовете ще могат да се гледат временно по канала MAX Sport 2.

Първото дерби в телевизионен ефир за 2020/2021 ще противопостави Рилски спортист и Левски Лукойл. Двубоят от първия кръг в НБЛ ще се играе в Самоков и ще започне в 19.00 ч. в понеделник (12 октомври).

MAX Sport ще излъчи минимум 62 телевизионни мача за баскетболните фенове през новия сезон, а през следващите два двубоите ще бъдат най-малко по 74.

Баскетболният шампионат на България е вторият най-гледан български шампионат в страната, след футболното първенство, и ние сме щастливи, че MAX Sport ще излъчва пряко най-вълнуващите двубои. Това допълнително ще обогати баскетболното съдържание на каналите, по които от години се предават пряко битките от двата най-престижни европейски клубни турнирa – Евролигата и Еврокупата“, коментира новото съдържание на каналите MAX Sport Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани