10.5 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаНово признание за Александър Везенков (видео)

Ново признание за Александър Везенков (видео)

Българският национал бе определен за MVP на сезона в Евролигата в анкетата на сайта Eurohoops

Александър Везенков събира позитивите от блястящото си представяне по терените на Стария континент в последните месеци. Българският национал бе определен за MVP на сезона в Евролигата от журналистите на престижния сайт Eurohoops.net.

206-сантиметровото крило на гръцкия гранд Олимпиакос получава общо 23 от 24 възможни гласа или 95.8% от вота в анкетата. Александър Везенков изведе своя тим до Финалната четворка в Евролигата за втора поредна година, достигайки до най-високия коефициент 21.2.

На сметката на своя тим в турнира на богатите през 2022/2023 27-годишният баскетболист оставя средни показатели от 17.2 точки, 6.8 борби, 1.8 асистенции, 0.9 откраднати топки и 0.2 чадъра в общо 38 срещи на „червено-белите“. Александър Везенков бе избран за Най-добър реализатор в Евролигата, а освен това, е втори по борби. Бившият играч на Арис и Барселона попадна и в Идеалния отбор на сезона в Евролигата за втора поредна година.

На 19 май (петък) от 18.00 ч. българинът и неговият Олимпиакос ще играят на полуфиналите в Каунас срещу Монако. Победителят от този мач ще получи право да се бори за трофея в Евролигата на 21 май (неделя) срещу по-добрия от двойката Реал Мадрид/Барселона.

Единственият друг играч, получил глас в анкетата за MVP на сезона в най-силната клубна надпревара на Стария континент на сайта Eurohoops е Майк Джеймс (Монако).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани