19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАНикола Йокич изравни легендата Уилт Чембърлейн по мачове с трипъл-дабъл в НБА...

Никола Йокич изравни легендата Уилт Чембърлейн по мачове с трипъл-дабъл в НБА (видео)

Денвър отказа Оклахома у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър имаше какво да празнува през миналата нощ в НБА. Нъгетс отбелязаха наградата за MVP на Никола Йокич за 2021/2022 в лигата, а освен това Джамал Мъри изигра първия си мач пред публиката в „Боул Арена“ от повече от 18 месеца след контузия. Положителните емоции за отбора на Майк Малоун бяха допълнени и от победа над Оклахома със 122:117.

И ОЩЕ: Никола Йокич достигна до своя трипъл-дабъл №78 в най-силното първенство в света с екипа на Денвър – 19 точки, 16 борби и 13 асистенции. По този начин центърът се изравни на 6-тото място във вечната ранглиста с легендата Уилт Чембърлейн (б.а. – който има най-много такива срещи сред играчите на позиция 5). Лидер в тази класация е Ръсел Уестбрук с общо 194 срещи в НБА с трипъл-дабъл.

НАЙ-ДОБРИ: Майкъл Портър Джуниър бе най-резултатен за Денвър с 22 точки и 6 борби. Кентавиъс Колдуел-Поуп добави 21 и 5 борби. Джамал Мъри се отчете с 16 точки и 5 асистенции.

Шай Гилджъс-Александър бе най-добър за Оклахома с 28 точки и 7 асистенции. Джош Гиди финишира с 19, 12 борби и 6 асистенции. Майк Мускала остана с 18 точки и 6 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре сутрин Оклахома ще играе срещу Минесота, а на 25 октомври Денвър ще излезе срещу Портланд. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ОКЛАХОМА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани