14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългари в чужбинаНиколай Вангелов с нов отбор в Италия

Николай Вангелов с нов отбор в Италия

Центърът ще се присъедини към Аутора Дезио за новия сезон

Българско присъствие в Италия ще има и при мъжете през следващия сезон. Николай Вангелов ще се присъедини към новака в Серия Б Аутора Дезио, където от 2021/2022 ще бъде съотборник на Георги Сираков. Това потвърди той пред bball.bg

Двамата играха един срещу друг през последната година, по терените в Серия Б. През миналия сезон Николай Вангелов бе част от Сант’Антимо, където записва средно по 11.8 точки, 7.3 борби и 0.7 асистенции в общо 29 мача.

В кариерата си досега 213-сантиметровият център носи още екипите на италианските Пиаченца, Наполи, Рома, Казале Монферато, Торино, като преминава и през юношеските формации на Армани Милано и Тревизо.

Николай Вангелов е познат на родната публика от изявите си с Балкан, както и от тези с мъжкия ни национален отбор в квалификациите за световното първенство. Той е сред повиканите от Росен Барчовски за лагера на „лъвовете“ през август в Панагюрище.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани