14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоЕвропаНебойша Видич: Основните причини за загубата бяха стрелбата от тройката и това,...

Небойша Видич: Основните причини за загубата бяха стрелбата от тройката и това, че играхме меко

През сезона съм доволен от представянето ни в Балканска лига, каза още треньорът на Балкан

„Отборът на Галил Елион е най-добрият отбор на турнира. Мисля, че борбата за финала беше между нас и Макаби на този Файнъл Фор. След загубата на полуфинала поискахме да завършим трети, но не успяхме. Щях да съм доволен да играем финал и да завършим като финалисти. Мислех, че като не успяхме да се класираме за финал, отборът ще може да се мобилизира да завършим трети, защото не мисля, че щеше да бъде лошо в една лига да завършим на трето място, но ние не бяхме отбор. Най-големият проблем беше процентът ни на стрелба от тройката. Дали причината е в главата им или други части на тялото, не знам. Това е наш проблем, с който живеем и играем вече доста дълго. Вторият проблем беше, че бяхме меки. Първото полувреме позволихме на съперника да стреля 15/25 от игра, което е недопустимо. В началото на последната част променихме малко защитата, когато пак падна разлика, заиграхме по-агресивно, както искахме отначало на мача. Това даде резултат, но и тогава не взехме добри решения. Имахме някои ситуации на бърза атака, които не реализирахме. Нямахме лесни точки, на бърза атака, след грешка на съперника или борби в нападение. Не мога да кажа дали е било до желание. Ако Крисчън Джоунс скочи 7 пъти в атака, не може да се говори за липса на желание. Основните причини за загубата бяха стрелбата от тройката и това, че играхме меко“, коментира треньорът на Балкан Небойша Видич след загубата от Ирони Нахария с 65:86 в мача за бронза в Delasport Балканска лига.

През сезона съм доволен от представянето ни в Балканска лига. Ако имаме общо 8 победи и 7 загуби, това не е сериозен резултат. Играхме два мача с Галил Елион, в които показахме характер и твърдост. Загубихме, но играхме. Най-силният си мач изиграхме с Ирони Нахария в Ботевград. Надявам се това, което се случи на този мач – контузията на Станимир Маринoв, да не говорим накрая на сезона, че това е решило нашия сезон. Надявам се, че това няма да се случи. Въпросът дали е трябвало да участваме в турнирa е тежък. Говорих вече с играчите, говорих с клуба, с Везенков. Балкан иска да спечели всеки турнир, в който участва или поне да стигне възможно най-далеч. От тази гледна точка, трябва да играем и да наместим този тежък график, които е наистина наистина луд. Ако спечелим този мач в Ботевград, ще имаме три дни до следващия мач в Пловдив. Не сме имали три дни между два мача не знам от колко време. Надявам се, че ще имаме време да се възстановим и да се подготвим по-добре за втория мач. Доколкото чух техният треньор е убеден, че ще ни отстранят. Ще видим“, добави наставникът на ботевградчани.

Балкан финишира четвърти в Балканската лига (видео)

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани