18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт издържа в драма срещу Мемфис за 1-0 на полуфиналите на...

Голдън Стейт издържа в драма срещу Мемфис за 1-0 на полуфиналите на Запад (видео)

Клей Томпсън с ключова тройка в края на двубоя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт взе предимство на старта на втория етап в плейофите на НБА. Отборът на Стив Кър надви Мемфис със 117:116 като гост, за да поведе с 1-0 победи в полуфиналите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Пул се отчете с 31 точки, 8 борби и 9 асистенции за Голдън Стейт. Стеф Къри добави 24, от които 5 тройки. Андрю Уигинс завърши със 17 точки и 8 борби. Клей Томпсън реализира 15.

Джа Морант остана на крачка от дабъл-дабъл за Мемфис – 34 точки, 9 борби и 10 асистенции. Джерън Джаксън Джуниър го последва с 33 и 10 борби. Ди`Антъни Мелтън се включи от пейката с 14 точки и 7 борби. Брандън Кларк остана с 12 и 9 борби.

И ОЩЕ: Уориърс останаха без Дреймънд Грийн още в края на първото полувреме. Крилото пое към съблекалните, след като първо удари през лицето Брандън Кларк, а след това го хвана за екипа. След преразглеждане на ситуацията реферите отсъдиха умишлен фаул от Тип 2.

КЛЮЧЪТ: Уориърс взеха аванс от 10 точки в началото на последната четвърт, достигайки до тях чрез Джордан Пул и Клей Томпсън за 103:93. Гризлис обаче отказваха да се предадат и чрез Джа Морант, Джерън Джаксън Джуниър и Брандън Кларк обърнаха до 112:110 2.19 мин. преди сирената. Гари Пейтън II изравни за 114:114, но 1.16 преди края Брандън Кларк не сбърка за 116:114 в полза на Мемфис. Тройка на Клей Томпсън и чадър на Стеф Къри срещу Джа Морант се оказаха решаващи за успеха на гостите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Вторият мач между Мемфис и Голдън Стейт ще бъде на 4 май. 

СТАТИСТИКА ОТ МЕМФИС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани