11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЯнис с трипъл-дабъл, Милуоки повали Бостън за 1-0 в полуфиналите на Изток...

Янис с трипъл-дабъл, Милуоки повали Бостън за 1-0 в полуфиналите на Изток (видео)

Шампионите в НБА лимитираха Селтикс под 90 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки започна с победа втория етап на плейофите в НБА. Шампионите се справиха с Бостън със 101:89 като гости за 1-0 в серията от полуфиналите на Изток.

НАЙ-ДОБРИ: Жрю Холидей завърши с 25 точки, 9 борби и 5 асистенции за Милуоки. Янис Адетокунбо включи в режим MVP и оформи трипъл-дабъл – 24, 13 борби и 12 асистенции. Боби Портис пък достигна до дабъл-дабъл – 15 точки и 11 борби.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън с 21 точки, 6 борби и 6 асистенции. Ал Хорфърд и Джейлън Браун се отчетоха с по 12, като първият грабна и 10 борби. С по 10 точки останаха Маркъс Смарт и Дерик Уайт, като първият направи и 6 асистенции.

И ОЩЕ: Янис Адетокунбо стана един от шестимата играчи в историята на НБА, преминали границата от 20 точки, 12 борби и 12 асистенции в повече от един мач от плейофите. Другите са Леброн Джеймс, Оскар Робъртсън, Меджик Джонсън, Ръсел Уестбрук и Уилт Чембърлейн.

КЛЮЧЪТ: Янис Адетокунбо отбеляза 8 поредни точки в края на първото полувреме, за да изведе тима си напред с 56:46. След паузата Селтикс се доближиха на 7 точки в последната минута на третата четвърт, но след това не успяха да реализират в рамките на четири минути. Бъкс се възползваха и вкараха 11 от следващите 14 точки, за да дръпнат с 94:78, а оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Вторият мач между Бостън и Милуоки ще бъде 4 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани