5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАНБА с насоки към клубовете за завръщането на феновете

НБА с насоки към клубовете за завръщането на феновете

Без тестове в зали отвъд океана, ако капацитетът им е запълнен под 25%

НБА разпространи здравните протоколи за старта на новия сезон, който ще бъде на 22 декември. От лигата са изпратили документите до всички участващи клубове, съобщават медиите отвъд океана.

Като част от мерките за ограничаване на коронавируса, НБА предвижда дистанция между феновете в залите и отрицателен PCR-тест, направен до два дни преди срещата или бърз тест от деня на двубоя. Тестове няма да се изискват, ако капацитетът на залата е запълнен под 25%.  

Всички почитатели на играта на възраст над 2 години ще трябва да носят маски в спортните съоръжения и ще бъдат проверявани за симптоми. Храните и напитките ще бъдат забранени за всеки, който е в близост до терена. От НБА ще позволят на тимовете да поставят защитни стъкла зад пейките си.

Клубовете ще могат да разполагат с 50% от капацитета на залите си, ако всички посетители са тествани за COVID-19 или ако индексът на инфекцията в областта е под 3%. Това означава, че средната честота на седмица не трябва да бъде повече от 10 заразени на 100 000 души.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани