9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт хвърля $30 млн. за нови тестове за COVID-19

Голдън Стейт хвърля $30 млн. за нови тестове за COVID-19

От клуба са готови да покажат как се работи при новите условия

Голдън Стейт иска да запълни поне половината от капацитета на залата си за новия сезон в НБА. От ръководството на клуба разработват специален план във връзка с присъствието на феновете в спортното съоръжение през 2020/2021, който ще стартира на 22 декември.

Според медиите отвъд океана, подробностите около плана вече са изпратени до местните и държавните власти. От Уориърс са готови да инвестират повече от $30 млн., за да тестват почитателите на играта с бързи тестове.

От клуба искат да използват нов тип тест, който досега не е прилаган в спорта. Той представлява експресен PCR анализ, който може да открие следи от коронавирус в рамките на 15 минути. В същото време новият тест е по-точен в сравнение с бързите тестове. По време на финалите в Орландо НБА използва PCR-тестове, които са по-точни, но изискват повече време, за да излязат резултатите.

Наредбите в Калифорния все още не позволяват струпването на много хора на едно място за спортни събития, но Голдън Стейт иска да промени това.

Искаме да покажем на целия свят, и по-специално на спорта и щата Калифорния, как да работим правилно в новите условия. Искаме феновете да могат да се придвижват в залата напълно свободно и да не се страхуват за безопасността си. Някой трябва да инвестира и ние сме готови да го направим„, казва един от собствениците на Голдън Стейт Джо Джейкъб, който е магистър по обществено здраве.

НБА с насоки към клубовете за завръщането на феновете

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани