11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАМарк Кюбан скочи на реферите на Далас - Голдън Стейт (видео)

Марк Кюбан скочи на реферите на Далас – Голдън Стейт (видео)

Може би най-лошата съдийска грешка в историята на НБА, смята собственикът на Далас

Далас ще подаде контестация относно загубата от Голдън Стейт със 125:127 при домакинството му от миналата нощ в НБА. От Маверикс ще оспорят ситуация, разиграла се 1.54 мин. преди края на третия период. Тогава Кевон Луни отбеляза след прекъсване, докато съперникът бе в другия край на терена.

„Първоначално, съдиите отсъдиха топка за нас, но по време на таймаута промениха решението си и не ни казаха за това. Те видяха, че сме от другата страна на паркета, но просто дадоха топката на Уориърс, които отбелязаха лесни точки. Това има значение в мач, завършил с 2 точки разлика. Това е може би най-лошата съдийска грешка в историята на НБА, заяви собственикът на Далас Марк Кюбан.

Според правилника на лигата, от Далас имат възможност да подадат контестация до 48 часа след края на срещата. След това, комисарят Адам Силвър я получава, като Уориърс също ще бъдат уведомени. Така всеки отбор ще има по пет дни да представи доказателства в своя полза.

Комисарят на НБА има пет дни, за да вземе решение, след като се запознае с доводите на двете страни. Протестът е придружен и от сума на стойност $10 000, която ще бъде върната, ако той бе уважен.

Последната контестация в НБА беше подадена от Далас във връзка с мач срещу Атланта от 22 февруари 2020 г. Тогава тя не беше приета.

Последният успешен протест в най-силното първенство в света е от 2008 г. след загуба на Маями от Атланта със 111:117. Поради грешка при отчитането на фаулове на Шакил О’Нийл и нечестното отстраняване на центъра, лигата решава да преиграе последните 51.9 секунди от продължението. В него Хоукс отново печелят, но със 114:111.

В двубоя между Далас и Голдън Стейт, за успеха на шампионите Джонатан Къминга вкара 22 точки, а Стеф Къри оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 13 асистенции. За Маверикс Лука Дончич бе над всички с 30 точки и 17 асистенции.

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Лука Дончич e сред играчите, които истински се забавляват на терена, но в последно време това се забелязва все по-рядко в НБА. Гардът доста често си изпуска нервите, като дори бе глобен с $35 000, заради неуместен жест към един от съдиите на мача между Далас и Голдън Стейт. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани