20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНБАГенералните мениджъри се спряха на Дончич за фаворит за званието MVP в...

Генералните мениджъри се спряха на Дончич за фаворит за званието MVP в НБА

Милуоки пък е сочен за фаворит за титлата

НБА обяви резултатите от ежегодното си допитване до генералните мениджъри относно следващия сезон. Баскетболистът на Далас Лука Дончич е сочен за основен фаворит за приза MVP, сочат резултатите. Словенецът е получил 48% от гласовете.

Сред претендентите за наградата са още Янис Адетокунбо (Милуоки) с 34% и центърът на Филаделфия Джоел Ембийд (14%). МVP на финалите в НБА през миналия сезон Стеф Къри е получи само 3% от вота. Най-полезният играч в лигата от 2021/2022 Никола Йокич не попада в прогнозите им.

Според анкетата, най-големи шансове за титла в НБА през 2022/2023 има Милуоки (43%). След това се нареждат първенецът от миналия сезон Голдън Стейт (25%), Клипърс (21%) и Бостън (11%).

Избор №1 в тазгодишното издание на драфта в НБА Паоло Банкеро е сочен за най-вероятен носител на приза за Новобранец на годината. Новото попълнение на Орландо събира 79% от гласовете. След него са Кийгън Мъри от Сакраменто (17%) и Джабари Смит от Хюстън (3%).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани