12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 20 г. с първа грешна стъпка на европейското първенство (видео)

Националите до 20 г. с първа грешна стъпка на европейското първенство (видео)

Младежите отстъпиха на Северна Македония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи допусна първа загуба на европейското първенство, Дивизия Б, която се провежда в Северна Македония. В Скопие тимът на Васил Христов отстъпи на домакините с 54:83 в мач от група А на турнира. В момента селекцията ни е с баланс от 3-1.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Герганов и Илиян Пищиков се разписаха с по 11 точки за България. Константин Костадинов добави 10 и 6 борби. Иван Спиров остана с 9 точки.

Теодор Симики бе най-добър за Северна Македония с 21 точки и 8 борби. Андрей Митревски се отчете с 19 и 6 асистенции. Марин Петков остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините поведоха с 9:5 в началото, но националите до 20 г. стигнаха до обрат, за да спечелят първата част с 18:15, водени от Илиян Пищиков, Константин Костадинов, Кръстомир Михов и Георги Герганов. През втория период надлъгването продължи преди Андрей Митревски и Теодор Симики да изведат Северна Македония до 40:33. След паузата селекцията на Никола Василев напълно овладя контрола над срещата, като отбеляза общо 43 точки през второто полувреме срещу 21 за българите. 

И ОЩЕ: Двубоят от трибуните на спортен център „Кале“ изгледа президентът на македонската федерация по баскетбол Перо Антич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Националите до 20 г. ще трябва да изчакат изиграването на утрешните срещи от групата, за да разберат дали ще продължат в Топ 8 на европейското.

СТАТИСТИКА ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани