9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАГрег Попович пропуснал мач на Сан Антонио заради Тим Дънкан (видео)

Грег Попович пропуснал мач на Сан Антонио заради Тим Дънкан (видео)

72-годишният специалист избра церемонията по приемането на Клас 2020 в Залата на славата в НБА

Треньорът на Сан Антонио Грег Попович пропусна мача на своя тим срещу Финикс в НБА, който бе спечелен от „слънцата“ със 140:103. 72-годишният специалист избра да присъства на церемонията по приемането на Тим Дънкан в Залата на славата отвъд океана.

Връзката между двамата става силна още в началото, при избирането на Дънкан под №1 в драфта на НБА през 1997 г. Още тогава Грег Попович посещава семейството на своя бъдещ възпитаник на Вирджинските острови.

Всичко започна там, a той направи всичко по своя начин, пожела да разбере кой съм като човек, поиска да се срещне с приятелите ми, поиска да се срещне с баща ми, да седне и да говори с него. Всичко започна там. И той изгради това доверие от самото начало, просто опитвайки се да разбере кой съм, не само като баскетболист, но и като човек„, разказва Тим Дънкан, който стана част от Клас 2020 в Залата на славата в НБА заедно с легенди като Коби Брайънт, който бе приет посмъртно, Кевин Гарнет и още шестима други.

Тим беше плувец и искаше да бъде олимпиец. Това е доста невероятна история. Всички знаят историята, но е истина. Това е нещо, от което всички сме много щастливи. Все още го поздравяваме, когато вечеряме; както вече казахме: Благодаря ти, Тими„, споделя Грег Попович, който заедно с помощта на Дънкан печели пет титли в НБА в периода от 1999 г. до 2014 г.

Последният път, когато Попович не бе на пейката на Спърс за цял двубой бе на 3 март 2020 г. срещу Шарлът. През 2019/2020 Тим Дънкан бе сред помощниците на своя наставник в Сан Антонио.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани