11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНаградиха легенди на родния баскетбол за приноса им към българския спорт

Наградиха легенди на родния баскетбол за приноса им към българския спорт

Официалната церемония се проведе във Военния клуб, в София

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди 69 именити български спортисти, треньори и спортни деятели с почетни плакети на  Министерството на младежта и спорта по повод 17 май – Ден на българския спорт и навършването на техните юбилеи и кръгли годишнини. Отличията бяха връчени за големия им принос към успехите и развитието на българския спорт на официална церемония във Военния клуб, в София.

Сред тях бяха и личности, оставили своята следа в историята на българския баскетбол. Това са Иван Ценов, Атанас Голомеев, Мария Стоянова, Петкана Макавеева, Диана Дилова-Брайнова, Гергина Скерлатова, Надка Голчева, Костадинка Радкова, Коста Илиев, Георги Младенов, Сашо Везенков и Любомир Амиорков.

„Щастлива съм, че в навечерието на празника на българския спорт отново имаме възможността да си припомним вашите успехи и онези постижения, които ни карат да се чувстваме горди българи, които ни караха със сълзи на очи да се радваме на постигнатите от вас световни върхове. България може да се гордее не само със своята хилядолетна история и културно-историческо наследство, но и с именитите си български спортисти, които показаха, че имат много силен дух и воля за победа, че могат да покоряват световни върхове. Безкрайна почит, безкрайно уважение към всички вас, защото вие сте достойният пример на нашето поколение, вие сте хората, които можете да заведете малките в залата, да покажете и своята любов и отдаденост към спорта, и да ги завоювате завинаги за българския спорт. За да могат нашите младежи в утрешния ден да постигнат вашите постижения и да се гордеем с тях. Бъдете горди с всичко, което сте направили през вашия житейски път, бъдете удовлетворени от всичко, което правите за обществото и за България„, каза Весела Лечева.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани