17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБалкан и Рилски спортист запазват позициите си в Топ 100 на Европа

Балкан и Рилски спортист запазват позициите си в Топ 100 на Европа

Двата състава са близо в класацията на сайта Еurobasket

България е с два отбора в обновената на 31 май класация на сайта Еurobasket.com.  Балкан и Рилски спортист запазват позициите си сред 100-те най-добри състава на Стария континент.

Балкан остава на 75-та позиция, където бе и при предишното обновяване на ранкинга в средата на миналия месец. Ботеградчани имат баланс от 19-8 и общо 93 точки. „Зелените“ финишираха четвърти в края на миналия сезон, като отстъпиха в битката за бронза на Академик Пловдив с 1-2 победи в серията.

Рилски спортист също задържа 78-мото място, където бе и на 13 май. Самоковци са с баланс от 23-4, което им отрежда общо 92 точки. Носителят на Купа България 2021 завърши със сребро шампионата през последния сезон след 1-4 успеха в серията с Левски Лукойл.

Лидер в подреждането е Барселона с общо 172 точки, а след това се нареждат Реал Мадрид, Анадолу Ефес, Кремона и Фенербахче. В Топ 10 са още Валенсия, Тенерифе, Зенит, Байерн Мюнхен и ЦСКА Москва.

Цялата класация можете да видите тук

Заб.: Под внимание в класацията се вземат резултатите на отборите в националните първенства, участията им в европейските клубни турнири и резултатите им от последните пет седмици. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани