4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБалкан ще прави компания на Ирони Нахария и Апоел Галил Елион във...

Балкан ще прави компания на Ирони Нахария и Апоел Галил Елион във Финалната четворка на Балканската лига (видео)

Ботевградчани елиминираха Сигал Прищина от битката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се класира за Финалната четворка в Delasport Балканска лига. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич се наложи над косовския Сигал Прищина с 82:63 във втория си мач от 1/4-финалите на турнира. Така ботевградчани заличиха пасива си от първия двубой, който загубиха с 83:85 и продължават напред.

НАЙ-ДОБРИ: Крисчън Джоунс даде тон на Балкан с 27 точки и 9 борби. Дерик Маркс добави 14. Амад Рори се разписа с 12 точки, 8 борби и 11 асистенции. Николай Грозев се отчете с 11 и 7 борби.

Меритон Исмаили бе най-резултатен за Сигал Прищина с 16 точки. Дейшон Бърк остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си спретнаха здрава битка през първите 20 минути, като си отбелязаха по 34 точки. След паузата ботевградчани направи серия от 7-0, с която взеха водачеството, но гостите все пак се доближиха на 3 точки. „Зелените“ не се забавиха и с 9 безответни точки дръпнаха с 59:47 след 30 минути игра. В последните 10 минути Балкан не позволи да бъде изненадан от съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Финалната четворка в Delasport Балканска лига ще бъде между 29 април и 1 май в Нахария. Ако напред продължа Макаби Хайфа, съперникът на Балкан ще бъде определен в петък след жребий. При победа на Левски във втория четвъртфинал с повече от 8 точки, двата български тима ще се срещнат на полуфинал.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СИГАЛ ПРИЩИНА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани