20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаМонако си отмъсти на Анадолу Ефес (видео)

Монако си отмъсти на Анадолу Ефес (видео)

"Монегаските" удариха турския си съперник като гости

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес и Монако изнесоха вълнуващ двубой, който се изигра пред препълнените трибуни на зала „Синан Ердем“, в Истанбул. Победителят в срещата от 23 кръг в Евролигата бе определен в последните секунди, след като селекцията на Саша Обрадович триумфира с 80:78.

И ОЩЕ: Така „монегаските“ си върнаха на съперника за поражението от ноември 2023 г. с 82:89. Отборът от Княжеството заема шеста позиция в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент с баланс от 13-10. Турският състав пък е 14-ти с 9 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Майк Джеймс и Ели Окобо се отчетоха с по 16 точки за Монако. Джордан Лойд финишира с 14. Алфа Диало вкара 11 точки в добавка към 9 борби.

Родриг Бубуа бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 15 точки. Шейн Ларкин завърши с 14 и 5 асистенции. Дерек Уилис остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Родриг Бубуа бе главно действащо лице в последната минута, след като се превърна в aвтор на кош, който първоначално бе приет за 3 точки, но след преразглеждане от страна на реферите бяха отсъдени 2 точки. Това остави Ефес на точка зад съперника след 78:79. Ели Окобо бе точен само веднъж от фаул линията, докато в последната атака отново Бубуа стреля, но този път не успя да отбележи. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BasketNews (@basketnews)

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 януари Монако ще играе срещу Партизан, докато Анадолу Ефес ще излезе срещу Жалгирис. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани