14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаМонако прибра бронза в Евролигата (видео)

Монако прибра бронза в Евролигата (видео)

Отборът от Княжеството се справи с лекота с Барселона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Монако достигна до медал при първото си участие във Финална четворка в Евролигата. Селекцията на Саша Обрадович приключи участието си в турнира на богатите за 2022/2023 с победа над Барселона със 78:66 в мача за третото място на Файнъл Фор в Каунас.

Гордея се с този отбор. Имахме невероятен сезон,” заяви треньорът на победителите Саша Обрадович и добави: “Направихме страхотна стъпка на баскетболната карта.

НАЙ-ДОБРИ: Матю Стразел завърши с 14 точки за Монако. Ели Окобо и Алфа Диало вкараха по 10, като вторият грабна и 6 борби.

Никола Миротич приключи с 15 точки за Барселона, чийто тим бе освиркан от собствените си фенове.

КЛЮЧЪТ: Монако стартира страхотно двубоя, повеждайки с 24:13 и достигайки до преднина от 16 точки на голямата почивка за 44:28, въпреки че бе само 28% от зоната за три точки. Ситуацията не се промени и след паузата, като отборът от Княжеството имаше преднина от 15 точки за 60:45 след 30 минути и в крайна сметка постигна лесна победа. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: В 20.00 ч. на паркета в „Жалгирио Арена“ ще излязат Олимпиакос на Александър Везенков и Реал Мадрид. Победителят от този двубой ще се превърне в новия шампион на Евролигата.

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани