19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориМомичетата до 17 г. на 1/4-финал в eвропейските квалификации 3x3

Момичетата до 17 г. на 1/4-финал в eвропейските квалификации 3×3

Момчетата не успяха да прескочат групата си на турнира в Солнок

Националният ни отбор за момичета се класира за четвъртфиналите на квалификациите за FIBA 3×3 U17 Europe cup 2023. Тимът записа победа и загуба в първия ден от надпреварата в Солнок и финишира на второто място в групата си, като във фазата на елиминациите в неделя (6 август) ще се изправи срещу Словения.

Момичетата започнаха квалификациите с поражение от Нидерландия с 12:17. Още в началните минути тимът ни допусна изоставане, което достигаше и 7 точки на моменти, като до края не успя да направи обрат. Моника Борисова реализира 5 точки в мача, по 3 имат Деница Манолова и Елена Драгоева, 1 добави Ивана Славова.

В другата среща нашите се наложиха над Унгария с 18:14. Двубоят започна сравнително равностойно, след което обаче българките взеха леко предимство и не изпуснаха водачеството си до последно. В основата на успеха бе Деница Манолова с 10 точки, по 4 добавиха Елена Драгоева и Моника Борисова.

Момчетата обаче загубиха и двата си мача, което им отреди и третото място в групата, като те няма да продължат в следващия етап.

В първия си мач българите отстъпиха на Словения с 16:21. Двубоят започна много равностойно, но в средата му съперникът натрупа аванс от няколко точки и не го изпусна до последно. Най-резултатен за тима ни бе Кристиян Василев с 6 точки, 5 добави Иван Димитров, 4 има Петър Ралчев, а 1 – Александър Жилев.

Далеч по-оспорван бе другият двубой, в който те претърпяха драматична загуба от Швеция с 20:21. Двата тима поддържаха близка дистанция през цялото време, но кош 22 секунди преди края донесе успеха на съперника. Кристиян Василев бе най-резултатен и в този мач с 8 точки, Иван Димитров добави 6, 4 има Петър Ралчев, 2 добави Александър Жилев.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани