9.9 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияДве поред за кадетите на европейското в Румъния (видео)

Две поред за кадетите на европейското в Румъния (видео)

Националите до 16 г. наложиха волята си над Португалия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети записа втора поредна победа на европейското първенство, Дивизия Б, в Румъния. 16-годишните „лъвчета“ се справиха с Португалия със 70:59 в мач от група D на турнира в Питещ. Нашите са с баланс от 2-0 и са лидери в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Ивайло Скрински наниза 20 точки за България. По 11 добавиха Стефан Касабов (6 борби), Калоян Колев (5 борби, 5 асистенции) и Даниел Хинков, който грабна и 11 борби за дабъл-дабъл.

Аполо Каетано бе най-резултатен за Португалия с 18 точки и 6 борби. Жоао Панзо остана с 10 и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Момчетата на Стойо Чолаков дадоха само една част на съперника – втората след 12:14. В останалото време от срещата те държаха лидерството, като най-голямата им преднина бе 14 точки.

Кадетите спечелиха битката под двата ринга, след като овладяха общо 45 срещу 37 борби за португалците. Освен това, селекцията ни направи и повече асистенции – 19 срещу 10 завършващи подавания за тима на Андрий Мелничук.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (6 август) от 13.00 ч. националите до 16 г. ще играят срещу Словакия. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – ПОРТУГАЛИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани