5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориМачът в Пардубице ключов за групата на България в световните квалификации

Мачът в Пардубице ключов за групата на България в световните квалификации

Световната квалификация Чехия - България е днес от 20.00 ч.

България излиза днес в ключов мач от световните квалификации. В 20.00 ч. в Пардубице националите ще гостуват на Чехия в двубой от група F на прясявките за следващия шампионат на планетата, който ще бъде през 2023 г. Срещата можете да наблюдавате по Nova Sport.

Евентуален успех на „лъвовете“ днес на чешка земя ще прати тима ни във втория етап на световните квалификации. Освен това, такъв би решил и ситуацията в цялата група. 

В случай, че България победи чехите по-късно днес, за следващата фаза на пресявките ще се класират и Литва и Босна Херцеговина. Литовците са лидери в класирането с 3 успеха, докато отборът на Ведран Боснич е втори с баланс от 2-1. Двата отбора ще играят помежду си днес от 19.30 ч. във Вилнюс. Всеки един от тях може и сам да си гарантира още мачове в квалификациите, ако спечели днес.

Представителният ни тим е трети в своята група на пресявките с 1 победа и 2 загуби. Докато чехите са последни с 3 поражения.

България със същите 12 срещу Чехия в Пардубице

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани