15.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоНационални отбориФИБА отказа молбата на Босна и Херцеговина за отлагане на двубоя срещу...

ФИБА отказа молбата на Босна и Херцеговина за отлагане на двубоя срещу Литва

Срещата от група F на световните квалификации е днес от 19.30 ч.

ФИБА отхвърли молбата на Босна и Херцеговина за отлагането на световната квалификация срещу Литва. Срещата ще се играе днес от 19.30 ч. във Вилнюс, като част от програмата на група F на пресявките, в която се намира и България.

От босненския лагер са поискали втория им мач срещу литовците да се проведе на друга дата, заради извънредното положение, обявено в Литва. ФИБА вече отложи няколко двубоя, заради войната в Украйна, но този няма да бъде от тях.

Макар че първоначално, e имало вариант от босненска страна да не пътуват за Литва, все пак рано тази сутрин отборът на Ведран Боснич, съставен от 10 баскетболисти, се отправи към Вилнюс. 

„Драконите“ ще се изправят срещу Литва днес без нито една тренировка след загубата от същия съперник със 77:78 в Тузла отпреди три дни (б.а. – на 24 февруари).

Босна и Херцеговина има 2 победи и 1 загуба в група F на световните квалификации, докато Литва е на върха с 3 победи. При победа на един от двата състава днес, то той ще се класира за следващия етап на пресявките. Дори и при загуба на един от тях, то той може да си гарантира място във втория етап на световните квалификации, ако България спечели срещу Чехия в Пардубице.

Мачът в Пардубице ключов за групата на България в световните квалификации

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани