13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова - най-добра баскетболистка на България за миналата година

Борислава Христова – най-добра баскетболистка на България за миналата година

Състезателката на полския Горжов се отличи с изявите си по европейските терени

Борислава Христова също бе сред отличените за най-добри в България за миналата година. Бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт стана Баскетболистка №1 на страната ни за 2021 г. в анкетата на БФБ, проведена сред треньори и журналисти.

През последната година Борислава Христова се превърна в основна фигура в състава на Горжов. Със своя тим през миналия сезон гардът спечели бронзов медал в полския елит, а освен това, се отличи със силна игра в турнира Еврокъп, където записва средно по 19.5 точки, 5.3 борби и 1.8 асистенции в 4 общо двубоя.

Борислава Христова не разочарова и през настоящия сезон, а с изявите си се нареди сред най-добрите реализатори в полския шампионат отново с екипа на Горжов. Варненката игра силно и в Еврокъп, където има средни показатели от 17.5 точки, 3.5 борби и 5.3 асистенции.

Борислава Христова се завърна в националния отбор на България за жени след дълга пауза с участие в квалификациите за Евробаскет 2021. Освен това, тя се изявяваше и в мачовете на тима ни в първия игрови пресявките за шампионата на Стария континент през 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани