6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориМалко не достигна на кадетките за обрат срещу Сърбия (видео)

Малко не достигна на кадетките за обрат срещу Сърбия (видео)

Националките до 16 г. загубиха на 1/4-финалите на европейското в Подгорица

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за кадетки до 16 г. не успя да се класира на полуфиналите на европейското първенство, Дивизия Б в Черна гора. В Подгорица тимът на Таня Гатева загуби от Сърбия с 63:64 в мач от 1/4-финалите на турнира.

И ОЩЕ: Това бе второ поражение за нашите в напреварата, като те имат на сметката си и 2 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Моника Борисова се отчете с 19 точки и 7 борби за България. Деница Манолова добави 17 и 8 борби. Елена Драгоева вкара 12 точки плюс 5 борби.

Лана Марич бе много полезна за Сърбия и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 14 борби. Миня Аранделович отбеляза 15 в добавка към 8 борби. Йована Попович остана с 13 точки, 8 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Тимът от западната ни съседка имаше аванс от 14 точки в началото на последната четвърт. Националките до 16 г. обаче не се отказаха и чрез Деница Манолова, Моника Борисова, Ренета Димитрова, Гергана Маданкова и Елена Драгоева се доближиха за 58:61. Миня Аранделович и Ивана Косович бяха точни за 64:58 в полза на Сърбия 1.46 мин. преди края. Тройка на Гергана Маданкова и кош на Елена Драгоева дадоха шанс на нашите след 63:64 24 секунди преди края, но след това никой не успя да отбележи и времето изтече.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Националите до 16 г. ще играят за местата от 5-то до 8-мо на европейското. Следващият съперник на кадетките ще бъде Австрия, а срещата ще бъде утре (26 август) от 15.15 ч.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16 

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани