13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияНБЛ глобява за технически след първите 10 мача от сезона

НБЛ глобява за технически след първите 10 мача от сезона

Дисциплинарно-административният съвет даде указания за неизправности в уредите на някои зали

Два кръга от новия сезон в НБЛ са изиграни. Дисциплинарно-административният съвет към лигата наложи санкции на обща стойност 600 лв., а освен това даде указания за неизправности в уредите на някои зали.

Ето какви са санкциите и указанията, които Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи на клубовете след първите десет двубоя:

На заседание, проведено на 11.10.2021 г., ДАС се запозна с доклада на Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №4 между отборите на БК Ямбол и БК Балкан, проведена на 08.10.2021 г. в гр. Ямбол. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет указва:

„на БК „Ямбол“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди – т.16.; 2. Неработеща червена линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на таблото, отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.14).;

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“

ДАС разгледа и доклада на г-н Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ от среща №5 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Берое, проведена на 11.10.2021 г. в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на Oбина Олека, състезател с №5 от отбора на БК Берое, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 5 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Берое”, проведена на 11.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на БК Берое – Обина Олека – е отсъдено техническо нарушение за демонстративно викане към съдия след отбелязан кош, търсейки и отсъждане на нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На базата на доклада за същия мач ДАС указва: „на БК Спартак Плевен да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди – т.16.; 2. Неработеща червена линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на таблото, отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.14).

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“

На заседание, проведено на 19.10.2021 г., ДАС разгледа доклада на Ивелин Тонков – дежурен представител на БФБ от среща №8 между отборите на БК Черно море Тича и БК Ямбол, проведена на 16.10.2021 г. в гр. Варна. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на Кръстан Кръстанов – състезател с №41 от отбора на БК Ямбол – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 между отборите на Черно море Тича и БК Ямбол, проведена на 16.10.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №41 от отбора на БК Ямбол – Кръстан Кръстанов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдия. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

След като се запозна с доклада на г-жа София Масларова – дежурен представител на БФБ от среща № 10 между отборите на БК Черноморец Бургас и БК Шумен, проведена на 16.10.2021г. в зала в гр. Бургас, ДАС указва: „на БК Черноморец Бургас да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата), бележка автор). В докладът на дежурния представител на БФБ е посочено несъответствия на оборудването, а именно: В залата няма подсигурено резервно баскетболно табло с чупещ се ринг съгласно изискването на чл. 7, ал.1, т.4 от Правилата. Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“

Въз основа на доклад на Чавдар Зехиров за мача между отборите на БК Рилски спортист и Левски, проведена на 16.10.2021 г. в гр. Самоков, ДАС реши:

„Налага на Чавдар Костов – състезател с №9 от отбора на БК Левски – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6 между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски, проведена на 16.10.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №9 от отбора на БК Левски – Чавдар Костов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на БК Левски, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №6 между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски, проведена на 16.10.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК Левски, което е записано на помощник-треньора – Димитър Ангелов. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на БК Левски, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №6 между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски, проведена на 16.10.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено още едно техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК Левски, което е записано на помощник-треньора – Димитър Ангелов. Нарушението е второ за сезона, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани