12.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБАМайк Браун: Ако оставиш Везенков сам, ще те накара да си платиш...

Майк Браун: Ако оставиш Везенков сам, ще те накара да си платиш (видео)

Казах му, че ще се превърне в един от най-добрите стрелци и трябва да стреля, признава треньорът на Сакраменто

Представянето на Александър Везенков срещу Голдън Стейт в НБА не бе подминато от треньора на Сакраменто Майк Браун. Кингс спечелиха срещу Уориърс със 124:123 и по този начин си гарантираха място на 1/4-финалите на турнира, който лигата организира.

Александър Везенков допринесе с 8 точки, 4 борби, 1 асистенция и 2 чадъра за 15 минути на терена. 

„Ние винаги говорим за това, че трябва да бъдем готови във всеки един момент. В този мач имаше двама играчи, които влязоха от пейката, но се отличиха с важни прояви. Единият от тях е Кион Елис, който вкара много важна тройка за нас, когато имахме трудности в нападение. Освен това, накара Стеф Къри да се потруди за своите точки. Последният бе 8/20 при стрелбата си от игра, като говорим за бъдещ член на Залата на славата. Кион се справи добре с опазването му за времето, в което бе на паркета“, заяви Майк Браун след срещата.

„Естествено, вторият е Саша. Той бе извън ротацията за кратко, но днес влезе от пейката и наниза две ключови стрелби от тройката. Много е важно, че имаше четири борби и два чадъра, както и решителен принос в защита. Когато той е на паркета, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш сам, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на изключително ниво“, допълни наставникът на „кралете“.

„При Саша това е част от процеса. Говорих с него за това, че имах удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили по време на първия му сезон в НБА. Той беше страхотен в Европа, но когато дойде тук, направихме опит да му дадем ролята на титуляр, но това не се получи и трябваше да се включва от пейката. Имаше мачове, в които Джинобили не играеше, заради треньорски решения и през първата си година рядко бе титуляр. Това е процес, при който треньорският щаб трябва да намери най-точния начин да разчита на някого, за да помага на отбора„, каза още Майк Браун.

Казах на Саша, че знае как да играе, има страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да му кажа, че е взел лоша стрелба. Заявих му, че ще се превърне в един от най-добрите стрелци и трябва да стреля. Ако играе добре, супер, но ако не, трябва да бъде готов и аз съм сигурен, че ще даде най-доброто от себе си‘, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани