18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа срещу Берое у дома

Балкан издържа срещу Берое у дома

17-та победа за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан загря с победа за предстоящия турнир за Купата на България. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич се справи с Берое с 85:76 в последния мач от 21 кръг в родния шампионат. Ботевградчани са с баланс от 17-4 и са втори, докато „зелено-белите“ са с 11 успеха и 10 поражения и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс се отчете 24 точки за Балкан. Амад Рори добави 19 и 5 борби. Крисчън Джоунс и Димитър Димитров вкараха по 12 точки, като вторият грабна и 7 борби.

Обина Олека бе много полезен за Берое и оформи дабъл-дабъл – 21 точки и 10 борби. Седариан Рейнс реализира 18 плюс 9 борби. Джордан Бърнс остана с 13 точки и 7 асистенции.

И ОЩЕ: Антон Кук не взе участие в днешния двубоя. Гардът на Берое е с разтежение, поради което получи почивка в тази среща.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Старозагорци бяха по-съсредоточени в началото и чрез Седариан Рейнс, Джордан Бърнс, Обина Олека и Дамян Минков излязоха напред с 24:17. Балкан обаче отговори чрез Дерик Маркс, Амад Рори и Дивон Уошингтън, за да обърне до 26:24 в своя полза. През втория период Николай Грозев, Дивон Уошингтън и Дерик Маркс увеличиха аванса на домакините до 8 точки, но Берое отвърна чрез Обина Олека, Виктор Маргаритов и Александър Янев, за да изравни за 45:45. Тройка на Амад Рори даде крехко предимство на “зелените” за 48:45.  

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: В началото на третия период Дерик Маркс и Димитър Димитров отново изведоха Балкан напред със 7 точки. Берое обаче не се отказваше и чрез Обина Олека, Джордан Бърнс, Дамян Минков и Седариан Рейнс отново се оказа напред с 60:56. Ботеградчани не се дадоха и отново влязоха в ролята на лидери за 64:60 след успешни акции на Амад Рори и Крисчън Джоунс. През последната четвърт Александър Янев и Обина Олека доближиха Берое за 64:67, но Балкан отново стигна до +8 в своя полза чрез Амад Рори, Димитър Димитров и Крис Минков. Берое опита за последен път да остане в срещата и чрез Александър Янев и Мартин Сотиров сведе изоставането си до 75:80. Тройка на Крис Минков и два успешни наказателни удара на Дерик Маркс оформиха крайното 85:76 в полза на отбора на Небойша Видич. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 април Балкан ще се изправи срещу Академик Пловдив, а ден преди това Берое ще играе с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани