7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Напрежението трябва да ни е най-добрият приятел

Людмил Хаджисотиров: Напрежението трябва да ни е най-добрият приятел

Не можем да играем само със стрелби от далече, допълни наставникът на Рилски спортист

Направихме всичко възможно да не мислим за ФИБА Къп преди този двубой, който беше срещу пряк конкурент. На първо място, Балкан е много силен отбор, който играе много агресивно в защита и добре в нападение. Беше време и ние да направим слаб мач. Има два компонента, които решиха двубоя. Коментирахме, че трябва да намалим броя на грешките, които те предизвикват с тази защита, което не успяхме да направим. Имаме 16 грешки, от които Балкан има 23 точки срещу 6 за нас. Другото ключово нещо е, че високите ни играчи не успяха да покажат това, което обикновено показват. Имат 36 точки в полето срещу 12 от наша страна. Не можем да играем само със стрелби от далече, по периметъра. Без игра вътре, става много по-трудно, но днес ни лимитираха. Знаехме, че рано или късно ще дойде и такъв двубой. Трябва да си извлечем поуките”, коментира пред Max Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Балкан със 71:76.

Винаги има напрежение, защото всеки иска да играе максимално добре и да печели. Аз съм говорил с играчите за това, че напрежението трябва да ни е най-добрият приятел. Това е част от професионалния спорт. Факт е, че имаше доста атаки в подкошието, отиграни, които не успяхме да завършим. Когато изпуснеш в няколко такива атаки, има едно натрупване, което остава за следващите. Това се случи днес”, добави наставникът на самоковци, чиято серия от 12 поредни победи в НБЛ бе спряна.

Сега ние сме лидери, но играем срещу отбор, който е изравнен в първенството с нас по почти всички статистически показатели. Това се видя и на терена. Мачът ще бъде много полезен и с оглед на това, че ни подготви срещу една изключително физическа и здрава защита, която играе Балкан. Ние ще срещнем такава защита в срещите от ФИБА Къп, но срещу отбори с още по-големи тела. В нашето първенство ги няма”, каза още Людмил Хаджисотиров.

Балкан стопира лидера в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани