12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: По-хубаво е да биеш лидера в шампионата преди да играеш...

Йовица Арсич: По-хубаво е да биеш лидера в шампионата преди да играеш в Европа

През втората половина на двубоя показахме такъв баскетбол, какъвто искам да играем, заяви треньорът на Балкан

До момента това е най-добрият ни мач. Да се надяваме, че ще подобрим още играта си. Днес съм доволен, защото бихме силен отбор, което е важно за самочувствието ни. От друга страна, имаше някои грешки, някои неразумни решения. През първото полувреме трябваше да бъдем по-добри в защита, но просто не може всичко ние да контролираме. Може би съперникът бе малко по-фокусиран върху това, че ще организира турнир в Европа и ние се възползвахме от момента”, заяви пред Max Sport треньорът на Балкан Йовица Арсич, след като тимът му взе дербито в Самоков.

Те направиха разликата от 12 точки от наши неразумни решения. Павлин Иванов получaва топката от хенд оф и просто я изстреля от тройката, без да има никакъв натиск. Това е неразумно. Това не са състезатели, които можем да опазим по такъв начин. Когато трябва да се играе мъжки в защита, някои се пазят от фаулове. Ние се пазим, докато другите не се притесняват да ги правят. С такива отбори ние трябва да сме много стегнати в защита, за да можем да побеждаваме. През втората половина на двубоя показахме такъв баскетбол, какъвто искам да играем”, добави наставникът на ботевградчани.

Със сигурност е по-хубаво да биеш лидера в шампионата преди да играеш в Европа. Това със сигурност е вид импулс. Групата е силна, противниците са силни, но ние трябва да сме фокусирани да играем по начина, по който можем и да сме най-добри в момента. Колко сме доволни, ще видим след това. Все пак, се вижда, че напредваме”, каза още сръбският специалист преди мачовете от ФИБА Къп през следващата седмица.

Балкан стопира лидера в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани