8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаНикола Миротич стана МVP на сезона в Евролигата (видео)

Никола Миротич стана МVP на сезона в Евролигата (видео)

За първи път в кариерата си черногорецът с испански паспорт достига до приза

Никола Миротич добави още една награда към своята визитка. Черногорецът с испански паспорт бе избран за MVP на сезона в Евролигата. От най-силната клубна надпревара на Стария континент обявиха носителя на наградата на специална церемония в Белград.

Никола Миротич се пребори за отличието в конкуренцията на Александър Везенков (Олимпиакос), Майк Джеймс (Монако), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес) и Еди Таварес (Реал Мадрид). За баскетболиста на Барселона това е първи такъв приз в кариерата.

Никола Миротич стана първият играч на каталунците след легендата Хуан Карлос Наваро през 2009 г., заслужил тази чест. На сметката си през 2021/2022 208-сантиметровото тежко крило оставя средни показатели от 16.6 точки, 5.1 борби и 1.2 асистенции в общо 36 мача на Барса в турнира на богатите.

Огромно удоволствие е за мен, особено след като получих тази награда от Желко Обрадович. Бих искал да благодаря на моя отбор, на Барселона, на ръководството, на треньорите и на моите съотборници. Това е работа в екип“, сподели Никола Миротич.

Никола Миротич и Барселона ще спорят за златото в Евролигата, а първият им съперник в Белград ще бъде Реал Мадрид. Баскетболното „Ел Класико“ в сръбската столица ще започне в 22.00 ч. българско време в „Старк Арена“ утре вечер. Преди това, от 19.00 ч. Олимпиакос на Александър Везенков ще излезе срещу Анадолу Ефес в първия полуфинал.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани