9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан стопира лидера в НБЛ

Балкан стопира лидера в НБЛ

Серията на Рилски спортист от 12 поредни победи бе прекъсната

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията на Рилски спортист от 12 поредни победи в НБЛ бе прекъсната. Това се случи, след като Балкан нанесе първа загуба на самоковци за последните четири месеца след 76:71 като гост в дербито на 15 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов, Сияни Чеймбърс и Тауан Ейджи отбелязаха по 17 точки за Балкан, като първият направи 8 асистенции, докато последният овладя 9 борби. Дарко Балабан се отчете с 10 и 6 борби.

Павлин Иванов бе най-резултатен за Рилски спортист с 14 точки и 5 борби. Брендън Браун се разписа с 12. Тихомир Желев остана с 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойни първи 10 минути Сияни Чеймбърс даде минимален аванс на Балкан за 21:20. През втория период самоковци обърнаха и стигнаха до преднина от 12 точки чрез Тихомир Желев, Мирослав Васов и Деян Карамфилов. „Зелените“ отговориха чрез Божидар Аврамов и Тауан Ейджи, за да намалят до 37:38.

След паузата щурмът на ботевградчани продължи и те си върнаха лидерството за 56:53 чрез Дарко Балабан и Тауан Ейджи. Последната четвърт стартира с два успешни наказателни удара и тройка на Деян Карамфилов, с което Рилецо дръпна отново с 58:56. Последваха грешки и от двете страни и ново надлъгване, преди с две тройки на Николай Георгиев и Златин Георгиев домакините да излязат напред с 68:63. 2 минути преди края Тауан Ейджи постави поредно равенство в срещата – 70:70. Далечен снаряд на Сияни Чеймбърс и още три точки от Ейджи довършиха започнатото от Балкан за 76:71 и това бе всичко.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Ботевградчани си отмъстиха на съперника за поражението у дома през декември с 80:87. Така селекцията на Йовица Арсич вече има баланс от 9-4, като заема трето място в класирането. Рилецо е с 12 успеха и 2 поражения, като остава лидер в шампионата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За двата състава предстои участие в турнира ФИБА Къп през следващата седмица. Рилски спортист ще бъде домакин на мачовете от своята група от 26 до 29 януари, докато Балкан ще играе в Истанбул в същия период.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани