20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Всяко нещо трябва да е прецизно

Людмил Хаджисотиров: Всяко нещо трябва да е прецизно

Младите ще трябва да помагат, заяви треньорът на Рилски спортист

„Радвам се, че всичко беше добре и за двата отбора. Левски игра доста освободено, което беше очаквано. Ние също успяхме да компенсираме отсъствието на Евaн Бати и Мирослав Васов. Христо Бъчков и Васил Попов получиха шанс и играха по 16 минути, двамата се включиха добре, което мен ме радва. Направихме това, за което дойдохме. Имахме някои немного разумни грешки в защита, които ако в този мач Левски не наказа, то в следващите срещи със силните европейски отбори нямаме право да ги правим. Всяко нещо трябва да е прецизно от гледна точка на отиграванията. Влизаме в един тежък цикъл с по два мача на седмица. Надявам се Бати да е готов за първия ни двубой във ФИБА Къп. Радвам се, че открихме редовния сезон с победа, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Левски с 89:73 на старта в сезона в НБЛ.

Рилски спортист би в София на старта на сезона в НБЛ

Истината е, че треньорите трябва да се адаптираме към селекцията, която имаме и към силните, и към слабите страни на играчите. В нападение все още не играем така, както ни се иска. Има проблясъци и много хубави моменти, в които движим топката и отработваме много добри стрелби. Смятам, че имаме много голям шанс в това да правим бързи атаки и да вкарваме лесни кошове. В защита играем доста по-агресивно, дори и в този мач, в който бяхме с по-къса ротация. Имаме играчи, които разполагат с такива навици и с репутацията на добри защитници, което позволява да играем по-агресивно. Проблемът е, че съставът ни се скъсява, но когато тези навици са вродени в играчите, няма как да ги сложиш на спирачки. Всеки един треньор се радва, когато може да се играе по този начин. Разполагаме със седем нови играчи, имаме дълъг път, за да си изградим отборната игра и отборния стил, но до този момент нещата се получават добре“, каза още наставникът на самоковци.

Младите ще трябва да помагат след тази контузия на Миро Васов. Единият от нашите чужденци – Еван Бати е новобранец, той е на 23 години. Играл е в силни университети, което помага, но неговата адаптация също трябва да стане по-бърза. Димаджио Уигинс е на 25-годишна възраст, той също е млад, така че имаме някакъв микс между опитни и млади баскетболисти. Моето желание е тази сплав да бъде максимално добра. Гарантирам, че ще играем много здраво във всеки мач и ще се борим максимално за победа. През миналия сезон изненадахме два доста силни отбори във ФИБА Къп. Фокусираме се мач за мач и се надявам моите играчи да са здрави, защото се намираме на една критична линия в момента“, споделя Удо.

Мисля, че двубоят с Балкан е дерби в последните години. Това ще важи и за този сезон. Виждаме, че ЦСКА, Спартак, Черноморец и Академик също имат силни отбори. Тази година първенството ще е по-равностойно, няма да има лесни гостувания“, завърши Людмил Хаджисотиров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани