5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: По-логичното се случи

Любо Минчев: По-логичното се случи

Разочароващ сезон, който приключи, бе обобщението на специалиста

Ние имаме кажи-речи два пъти повече грешки, отколкото асистенции. Пределно ясно е, че на нас проблемът ни беше нападението. Съперникът го използва, натисна ни доста агресивно, а ние направихме няколко грешки, особено когато умората си каза думата. Изпуснахме на няколко пъти и направихме грешки, които дадоха възможност на домакините да се успокоят. В цялата втора четвърт направихме много неточности, които дадоха шанс на Балкан да си извоюва успокояваща преднина. След това от 15 точки разлика намалихме на 6 и Седариан Рейнс изпусна сам под коша. Тогава можехме да вкараме домакините под напрежение, а впоследствие направихме още грешки и вече нямахме физически сили да се върнем“, заяви пред Маx Sport досегашният треньор на Берое Любо Минчев след края на сезона за тима му.

Исках да играем със смени, когато в началото разполагахме с по-подходящ състав. За съжаление Станислав Ваклинов натрупа лични нарушения и това нещо трябваше да се промени. Михаил Комбаков беше с четири фаула и нямаше как да започна с него второто полувреме“, добави специалистът, който обяви раздялата си с Берое.

Берое и Любо Минчев се разделят

По-логичното се случи. Тепърва трябва да се правят изводи. За мен, за ръководството и за феновете сезонът е разочароващ. Всичко, което мога да кажа, ще се изтълкува като оправдание и извинение. Нямам какво да казвам, разочароващ сезон, който приключи“, каза още Любо Минчев.

Има някои неща, които треньорите и ръководството трябва да направят. Да развиваш млади състезатели означава Берое да не може да гони никакви успехи. Това са две несъвместими неща. От тази гледна точка има перспектива пред Михаил Комбаков и Дамян Минков, но тренировъчният и състезателният процес трябва да бъде подходящ за тях. Ние през този сезон нямахме абсолютно никакъв ритъм. Независимо, че двамата участваха в много мачове, за мен не е полезно толкова за тях. Те са в такава възраст, в която трябва да бъдат натискани да тренират и да имат един мач максимум на седмица. При нас не беше така поради много причини и за мен от тази гледна точка, независимо че в края на сезона поради контузии, болести и всякакви видове проблеми, те получиха доста игрово време. Това не е полезно за младите“, завърши наставникът на Берое.

Балкан сложи край на сезона за Берое

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани