7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБерое и Любо Минчев се разделят

Берое и Любо Минчев се разделят

Решението бе потвърдено от самия наставник

Берое ще има нов треньор от следващия сезон. Това стана ясно след последния мач на „зелено-белите“ в НБЛ от плейофите през 2020/2021, загубен от Балкан с 67:82.

Не е тайна, аз няма какво да крия. Още преди началото на сезона се знаеше, че ще се разделим след неговия край. Няма какво да мисля и гледам за в бъдеще. Отдавна се бяхме разбрали, че се разделяме“, заяви досегашният наставник на Берое Любо Минчев пред Max Sport.

Специалистът води Берое през последните седем години. Начело на старозагорци има Купата на България от 2017 г., трофея от Балканската лига от същата година и Суперкупата на страната отпреди четири години. Има и бронз от турнира за Купата през 2016 г. и сребро през 2019 г., както и финал в шампионата през 2017 г.

Роден е на 16 септември 1971 г. Дългогодишен национал и състезател на Левски, Славия, Плама Плевен и др. Като треньор сяда на пейките още на Левски, Лукойл Академик и Черно море. Бивш селекционер на националните отбори за 18- и 20-годишни в мъжкото направление. Помощник-треньор на мъжкия национален отбор в щаба на Пини Гершон, както и на тима от 20-годишни национали, който участва в елитното ни първенство. Завършва треньорската академия на ФИБА. Бивш селекционер на България.

Балкан сложи край на сезона за Берое

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани