12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Движихме добре топката

Любо Минчев: Движихме добре топката

Има емоционален спад при нас, но трябва да се възстановяваме, заяви треньорът на Спартак

„Ние водихме през целия мач. Не мога да кажа точно с кое спечелихме. Може би с това, че добре движихме топката. Имахме някакво предимство в подкошието като точконосителство, най-вече от Талиб Занна, и Брайънт Томас игра добре. Външните играчи им създадоха ситуации, така че смятам, че това нещо доста ни помогна. Можеше накрая и да загубим мача, когато стана 1 точка две минути преди края„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над ЦСКА с 82:78 в среща от 26 кръг в НБЛ.

Нито първото, нито второто полувреме играхме добре в защита, особено когато играчите натрупаха умора. Трима състазатели бяха болни, само един от тях се включи добре – Родни Първис. Станимир Маринов още не е готов като физическа годност да играе по-дълго време, но се радвам, че издържа. Смятам, че заради тази физическа умора, която настъпи, спадна и интензитета в края на третата част. В тeзи моменти ЦСКА игра добре, вкараха ни 12 тройки„, добави наставникът на плевенчани, които са с баланс от 19-7.

„Има емоционален спад при нас. Разбиерамо, и аз съм бил играч. Губили сме. Казах им, че все пак продължаваме сезона, независимо как сме го изиграли финала за Купата. Лека-полека трябва да се възстановяваме и да се връщаме. Личеше си най-вече в защита. Нямаше я тази енергия, желание. Според мен, не съм се справил с това – да ги мотивирам“, каза още той.

Дали ще се лъжем, не знам. Ще се лъжем с Черноморец на плейофите, ако играем един срещу друг. Сега ще играем нормално, допълни специалистът.

Има вероятност Алекс Ломакс да играе в Бургас, Константин Тошков също не е тренирал след финала, на който беше с 38 градуса температура. Родни Първис беше болен, включи се чак в петък вечерта. Според мен, се видя и като игра, че това малко или много си оказва влияние„, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани