9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков не остави шансове на конкуренцията и стана MVP на кръга...

Александър Везенков не остави шансове на конкуренцията и стана MVP на кръга в Евролигата (видео)

Крилото се развихри срещу Жалгирис и достигна до КПД 37

Александър Везенков продължава да впечатлява по европейските терени. Крилото на Олимпиакос не остави шансове на конкуренцията и се превърна в MVP на кръга в Евролигата. За българина това е първо подобно звание през този сезон.

206-сантиметровият баскетболист достигна до КПД 37 или най-висок сред играчите от спечелилите отбори в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Националът бе с основна заслуга за триумфа на своя тим над Жалгирис с 90:80.

Супер Везенков вдъхнови Олимпиакос срещу Жалгирис в Евролигата (видео)

Александър Везенков грабна рекордните за себе си в турнира на богатите 14 борби, които допълни с 23 точки за Олимпиакос в срещата. Освен това, той се отчете с 2 асистенции и 2 откраднати топки.

При стрелбата си 27-годишният баскетболист бе 6/10 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това MVP в гръцкото първенство през миналия сезон стори за 37 минути на паркета като титуляр.

Силната игра на Александър Везенков бе в основата и на двете победи на Олимпиакос в Евролигата през 2022/2023. Гръцкият гранд е на второ място в класирането.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани