20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: В тази шестица няма лесен мач за нас

Росен Барчовски: В тази шестица няма лесен мач за нас

Победата на Спартак е заслужена, но успяхме да направим двубоя оспорван в края, коментира наставникът на ЦСКА

„Обективно Спартак е по-добрият отбор, по-класен, с по-дълга ротация. Тяхната победа е заслужена и нормална. Въпреки това в пореден мач успяваме да направим нещата оспорвани, да докараме края до резултат, в който всичко е възможно. Няколко ситуации има – прибързана стрелба наша, лошо нападение, една или две лоши защити. Това са такива ситуации, които ако ги изиграем по-умно в нападение, това, което виках през цялото време – контрол. Не ги направихме. Иначе допуснахме да водят – започваме да пазим здраво и агресивно, но късно. Може би се пазим от фаулове, може би си пазим силите. Допуснахме грешки. Не можахме да се справим под коша, най-вече с Талиб Занна. Вкара ни 26 точки съвсем под коша. Това са нещата. Пак казвам, няма да е лесно на нито един отбор. Само да сме здрави. Сега се притеснявам за Васил Бачев. Всеки един играч е важен„, бе мнението на треньора на ЦСКА Росен Барчовски след загубата от Спартак със 78:82 в среща от 26 кръг в НБЛ.

„Няма да коментирам съдийството, защото предишният път в Бургас го направих, и ме наказаха. Дамян Минков краде топката, имаме шанс за контраатака, и я изпуска в аут. Аз реагирам на него. На него, на моя играч, а не на съдиите. Да, хванах топката и я ударих в земята. Техническо добре, след което обяснявам това, което на вас обяснявам. Другият съдия… повече няма да коментирам, който иска да коментира, за да не навредя, а и позицията ми е такава. Не е важно„, каза още наставникът на „червените“, които са с баланс от 13-12 и са пети в класирането.

„Българският баскетбол ще продължи да го има и без Левски, и без ЦСКА, но няма да е същото. Това не е работа на другите клубове. Това е спортна политика. Политика на държавата, на община, която липсва тотално. Мъката да си търсиш спонсори няма да свърши. Нито има някакви облекчения, нито има някакъв обективен начин за финансиране, нито има зали. София няма зали. Има само приказки по кафенета, интервюта и по улиците, но нищо обективно няма. Те се занимават с много тежки въпроси, но със спорта не„, обясни той.

„Първо, гостуваме в Ботевград, а след това и във Варна. Имаме три двубоя в рамките на шест дни. В тази шестица няма лесен мач за нас. Нищо не можем да променим, само се моля да сме здрави„, завърши Росен Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани